TIEVENTI Inc. is commited to bring the best performers to Toronto and other Canadian cities.  Our professional relations will give the best result that our fans will feel on our events.

Please let us know how did you enjoy the concert or event ? If you would like to express your feelings about certain event please email us! Also, if any suggestions what or who would you like to see or if something should be changed, don’t be shy to email us at: tamara@tieventi.com  Thank you!

Anđelka u monodrami „Šta me snađe“, na turneji u Kanadi

Anđelka Prpić, glumica koja je svoju popularnost stekla zahvaljujući televizijskom serijalu „Anđelka i Andrija“, kvebečkoj franšizi Un gars, une fille koja se u Srbiji prikazivala do nedavno, na turneju po Kanadi došla je sa pozorišnom monodramom „Šta me snađe“. Dramski tekst za ovu komediju napisao je jedan od najboljih regionalnih dramskih pisaca i scenarista Nebojša Romčević, dok je Branko Đurić Đuro, nadaleko proslavljeni glumac i pevač, ovog puta reditelj predstave. Produkcijska kuća Ganeta Pecikoze stoji iza ovog zanimljivog ostvarenja, a njegov talenat da pronađe i afirmiše zvezdu u nastajanju već je odavno poznat. Kako sam ističe ova kombinacija Anđelkine televizijske slave samo je vešto usmerena na pozorišnu publiku i zato pleni i osvaja širom regiona, Evrope, a sad evo i Kanade.

Na turneji koja je obuhvatila četiri grada – Vindzor, Otavu, Kičener i Toronto, ova mlada glumica je odigrala pet predstava. Fenomen nekadašnjeg autograma, zapisa da je i u tvoj život na kratko boravilo sunce slave, danas je zamenila fotografija. Strpljivo i uz iskreni osmeh, glumica Anđelka je pozirala svima koji su poželeli da se sa njom slikaju. U bašti Hemingveja nakon predstave najupornija publika našla se za stolom sa Anđelkom, u razgovoru. Konobar je odmah shvatio da uslužuje zvezdu, a dva radnika iz obezbedjenja videvši kako se smeh ori za stolom dok Andjelka opisuje epizodu sa svadbe na kojoj su zvanice javne ličnosti, pitali su šta propuštaju? Propustili su direktnu emisiju radosti životu iz malog plavog pakovanja!

Predstava „Šta me snađe“ i ako ima samo jednog živog glumca, uz pomoć vešte transformacije, savremene projekcije i maštovitih kostima, uspela je da podjednako zavodljivo prikaže lepezu od dvanaest likova. Likove oko kojih glumica plete naraciju su: pripovedač, mlada bankarka i policijska službenica. Anđelka umetničkim minimalizmom kostimiranja vešto ulazi i izlazi iz likova menjajući boju glasa, temperament pa čak i akcenat. Zaplet u koji mladost upada, pomešan sa modernim trendom napredovanja u karijeri, kao i večitom ženskom dilemom koji su aduti jači: vidljivi ili nevidljivi, simpatičnom naivnošću i blagom ironijom razrešava se pitomo, skoro neprimetno žestokom osudom. Borba jedne obične mlade žene protiv nametnutih nepisanih pravila u korporacijskom svetu, u kome muškarci manipulišu, a žene pristaju na manipulaciju, kroz osmeh i opuštenu zabavnu perspektivu ukazuje na naše nesavršene osobine.

Video prezentacija, koja je glavni oslonac komunikacije sa ostalim likovima veoma efektno i moderno zamišljena, savršenom sinhronizacijom, bez obzira što glumica ulazi i u interakciju sa publikom, postiže pravi efekat autentičnosti. Svaki za sebe, a posebno likovi u kojima Anđelka pokazuje svoj glumački talenat su i lik majke, i oba lika u borbi dobrog i lošeg savetnika kao alter ega junaka, i prijateljica, i šefica, a najzad i najsimpatičniji lik bake.

Tragični okvir problema pozicioniranja žene u savremenom društvu, u predstavi „Šta me snađe“, svoj teatarski angažman pojačava komičnom posprdnjiom i zaraznim smehom, a etička borba u svakom od nas tek na kraju predstave počinje:

„I eto tako je naš „obdareni“ Mita, postiđen, ponudio poštenoj Joki, mesto pokvarene i zle žene. Dragi moji još jednom je zlo kažnjeno, a dobro je nagrađeno. Jovanka je uspela da sačuva i svoj obraz i svoju karijeru, a onda ju je oženio najmlađi carev sin. Dobro možda je to neka druga bajka, ako danas u bilo kakve bajke verujemo“.

 

Violeta Dimitrijević

Marija Šerifović set The Opera House, Toronto on fire!

Excellent concert took place on 9th of February 2019 organized by Tieventi Inc.

Mićko Ljubicic sa predstavom “One stvari” gostovao September 13-15.2019.

Legendarni Micko, poznati glumac i humorista je boravio u Kanadi sa poznatom kabare-komedijom “One stvari” Gdje je pod organizacijom Tieventi imao tri predstave u Kitcheneru i Torontu. Predstava je humoristicna prica o muskarcima i zenama i njihovim odnosima, ali ispricana na jedan kulturan a smijesan nacin. Micko je jako dobro primljen od ovdasnje publike, svi su otisli sretni i zadovoljni sa predstave.